{}
Warning

Warning

Invalid configuration found. Contact the administrator.

 

Logo DigiD Inloggen

Als patiënt van het ziekenhuis van Treant heeft u toegang tot mijnTreant. Dit is een persoonlijke online omgeving. Voor het geven van informatie gebruiken we steeds vaker mijnTreant. Ook zijn steeds meer dingen direct via mijnTreant te regelen.


Wat vindt u in mijnTreant?

  • Afspraken - Bij steeds meer specialismen kunt u uw afspraak ook via mijnTreant aanpassen. Let op: afspraken op de afdelingen Fysiotherapie, Ergotherapie, Podotherapie, Medisch Maatschappelijk Werk en Radiologie staan niet in het portaal.
  • Patiënteninformatie - Uw zorgverlener kan in mijnTreant patiëntenfolders voor u klaarzetten.
  • Medisch dossier - In mijnTreant staat een deel van uw medisch dossier: uw brieven (specialisten-, ontslag- en voortgangsbrieven), (lab)uitslagen, metingen, type implantaten (bijv. van een pacemaker of heup- of knieprothese) en allergieën. Het gaat om gegevens vanaf begin 2018.
  • eConsult - Via eConsult kunt u berichten uitwisselen met uw zorgverlener. Als uw zorgverlener eConsult wil gebruiken, stuurt hij of zij het eerste bericht.
  • Persoonlijke gegevens - Een deel van uw persoonlijke gegevens kunt u via mijnTreant aanpassen, zoals huisarts, apotheek, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

mijnTreant-app

We raden u aan de mijnTreant-app te gebruiken. Dit is heel gemakkelijk. Met de app kunt u uw persoonlijke gegevens, uw afspraken en een deel van uw medisch dossier bekijken. Ook kunt u via de app eConsult gebruiken. De app is er voor Android en iOS.

Heeft u vragen?

Rechts op deze pagina vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen. Vragen over de werking van mijnTreant kunt u stellen aan de mijnTreant-helpdesk. Deze is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 16.30 uur via telefoonnummer 088 129 29 29. Of mail naar mijnTreant@treant.nl of gebruik in mijnTreant de berichtenbox van de helpdesk.


Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules